Om vår hedersgäst

Maria Turtschaninoff

Foto: Karin Lindroos

Hedersgäst för Fantastik 2014 är författaren Maria Turtschaninoff.

Maria Turtschaninoff debuterade 2006 med kokboken Min mat och mammas och hennes senast publicerade verk är Maresi, som utkom lämpligt inför Fantastik 2014. Mellan dessa böcker ryms en skönlitterär lärobok i historia, Tidspiraten och fyra fantasyromaner. Två av fantasyromanerna, Arra och Anaché, delar samma mytiska värld med Maresi, medan händelserna i Underfors sker i nutidens Helsingfors som kryddats med element ur vår Nordiska mytologi. Debutromanen De Ännu inte valda tar å sin sida oss på äventyr till musernas värld med en berättelse riktad till en yngre läsarskara än de senare böckerna.

Svenska Litteratursällskapet har belönar Maria två gånger. År 2009 för Arra och år 2013 för Anaché.

Marias blogg finns på turtschaninoff.blogspot.com och på Twitter kan man följa med henne på adressen twitter.com/@turtschaninoff. På förlaget Schildts & Söderströms kan man läsa mer om henne på adressen www.sets.fi/forfattare/maria-turtschaninoff/.

Tidigare i år startade Maria tillsammans med en grupp andra finländska och svenska fantastikförfattare poddsändningen Fantastisk podd.

Bibliografi:
Min mat och mammas, 2006
De Ännu inte valda, 2007 (läs Enhörningens recension)
Arra – Legender från Lavora, 2009 (läs Enhörningens recension)
Underfors, 2010 (läs Enhörningens recension)
Anaché – Myter från Akkade, 2012
Tidspiraten – läromedel i historia, 2013
Maresi – Krönikor från Röda klostret, 2014

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s